Fulya Nanba ile Aile Dizimi - Bilinçdışı Kalıplardan Özgürleşmek , CY Maçka

Fulya Nanba ile Aile Dizimi - Bilinçdışı Kalıplardan Özgürleşmek , CY Maçka

21 Aralık 2024 - 22 Aralık 2024
İstanbul
CY Maçka
  • Etkinlik Süresi : 2 gün
  • CANLI
  • 05373362223

Etkinlik Detay Bilgi

Fulya Nanba ile Aile Dizimi -  Bilinçdışı Kalıplardan Özgürleşmek

21-22 Aralık 2024 , Cihangir Yoga Maçka 

Saatler : 10.00-18.00

Fiyat:

Kendi dizimini açtırmak isteyen katılımcılar için : 8000 TL

Temsilci izleyici katılımcılar için ( 2 gün ) : 4000 TL

Temsilci izleyici katılımcılar için ( tek gün ) : 2500 TL

2016 yılından bu yana Aile Dizimi çalışmaları yapan Fulya Nanba ile Cihangir Yoga Maçka’da çok özel bir çalışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Aile Dizimi Atölyesi, derin aile bağlarınızı ve onların üzerinizdeki görünmez etkilerini farketmenize yardımcı olmak için tasarlanmış bir grup çalışması. Bu iki günde kendi farkındalığımızla ulaşmakta zorluk çektiğimiz derinlere, tekrarlayan kalıplarımız, kendimizle, diğerleriyle, bedenimizle, para ve kariyer gibi olgularla ilişkilerimizde takıldığımız yerlere bakma fırsatı bulacağız. 

Kendi bireysel diziminizi açtırmak ya da grup çalışmasından temsilci katılımcı olarak faydalanmak için kayıt olabilirsiniz. 

Bu çalışma Bilinçdışı kalıplardan özgürleşmek için bir fırsat sunuyor. 

Deneyim gerektirmez, her seviyeden katılımcıya açıktır.

 

Aile Dizimi, Alman terapist Bert Hellinger tarafından geliştirilmiş, özünde aile sistemlerini yöneten temel yasaları keşfetmek üzerine bir çalışma. İnsan, karmaşık, kompleks bir sistemin parçası ve karmaşık her sistemin parçaları, birbirleriyle karşılıklı etkileşim halindeler. Bu kural, küresel hava hareketleri, bir maddenin atom parçacıklarından oluşan bölümleri, besin zincirleri, hayvan sürüleri ve yine bir memeli hayvan olan insanlık ailesi gibi tüm büyük sistemler için geçerli. Aile sistemlerini yöneten kurallar ve etkenler, insanı anlama yolculuğunda bildiğimiz kadarıyla ilk defa Freud’un anne-bebek ilişkilenmesine dair tanımlarıyla başlamış daha sonra Virginia Satir ve arkadaşları tarafından geliştirilmiş. 

1990larda Alman psikoterapist Bert Hellinger, Virginia Satir’in geliştirdiği Aile Ağacı, Jacop Moreno’nun geliştirdiği Psikodrama çalışmasını ve ilk gençlik yıllarında bir Teolog olarak yetişmiş bir misyonerken 14 yıl aralarında yaşadığı Afrikalı Zulu Kabilesi’nde öğrendiği şamanik ritüelleri ve son olarak Kanadalı psikiyatrist Eric Berne’nin geliştirdiği Transaksiyonel Analiz yöntemini harmanlayarak Aile Dizimi çalışmasını yarattı. Berne, herkesin çocukluğunda yaratılmış gizli bir “yaşam senaryosu”na göre hareket ettiğini ve bu senaryonun günışığına çıkarılıp bilincine varılırsa, dönüştürülebileceğini gözlemlemişti. Ancak Berne, danışanın kişisel yaşamının gerisine bakmamıştı.

Hellinger ise insanların bu “yaşam senaryosu”nu önceki nesillerden devralıp kendi yazgıları gibi sahiplendiklerini farketti. Gizli yaşam senaryosunun keşfiyle hem Berne hem de Hellinger “çözüm cümleleri” üreterek, kişiye belirli bir senaryonun bağlayıcılından çıkmasında bir anlayış geliştirecek tekniği kurguladılar. 

Oluşmasında katkısı bulunan bu pek çok terapi yöntemine çok şey borçlu olan Aile Dizimi, tüm bu parçaların toplamı ve fazlasıdır. Derin ve güçlü bir çalışmadır. Aile Dizimi ile, 10, 20 dakikalık bir çalışmanın dahi radikal farkındalıklar, anlayış, kabul ve dönüşüm yaratması, özgürleşmemiz için bizi desteklemesi sıkça gözlemlenir. Aile ilişkileri, arkadaşlık ve partner ilişkilerimiz, iş, para ve sağlıkla ilgili konularımızda takıldığımız ya da tekrarladığımız döngülerimizi, geçmiş nesillerimizle etkileşimlerimize bakarak çözümleyebilme şansımız var.